При тісному співробітництві з Євросоюзом Україна може розраховувати на допомогу у гармонізації податкового законодавства та істотне підвищення конкурентоспроможності на міжнародному ринку. Про це, як передає кореспондент ForU m'у, під час прес-конференції заявив президент Асоціації платників податків Європи Рольф Барон фон Хохенхау.

За словами експерта, Асоціація завжди виступала за просте і справедливе податкове законодавство, допомагаючи новим членам ЄС.

«Як тільки вступали в Євросоюз нові країни, починалася дискусія щодо гармонізації податкового законодавства. Нові країни-члени ЄС повинні були перейняти у старих країн-членів їхні дуже старі, складні і дуже дорогі податкові закони. Це почалася ще під час вступу в ЄС Естонії, тоді у цієї країни була ідея про єдиний податок, але її змушували від цього відмовитися. Ми мали сильну підтримку, щоб Естонія все-таки дотримувалася своїх ідей. І це дуже позитивно позначилося і на розвитку Естонії, і на розвитку інших балтійських держав. Схожа ситуація була і в Польщі, і в Словаччині, і в Болгарії, де ми розвинули дуже істотну підтримку. Іншими словами, зараз в Європі існує конкуренція податкових систем. При цьому для інших країн з єдиним податком, а наскільки я знаю, У країна також належить до країн з єдиним податком, для них відкриваються дуже гарні шанси, наприклад, можливість податкового зниження з рівня 20-19% до 16% до 2014 року. Це істотно зміцнює конкурентоспроможність країни»,- вважає президент Асоціації платників податків Європи.

Експерт також підкреслив, що однією і з передумов успіху в європейському просторі є створення умов, які дозволять розвиватися економіці, створювати робочі місця, залучати закордонні підприємства.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що підписання Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом буде сприяти послідовному руху країни до європейської якості життя.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати у листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197