США повністю підтримують євроінтеграційні прагнення Києва. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, посол США в Україні Джеффрі Пайє тт заявив на презентації щорічного аналітичного звіту Американської торговельної палати в Україні «Партнерство з метою підвищення конкурентоспроможності економіки».

За словами дипломата, Сполучені Штати очікують, що підписання угоди про асоціацію з ЄС і формування зони вільної торгівлі дасть суттєвий імпульс розвитку української економіки і припливу інвестицій. «В цілому Вільнюський саміт стане ще одним кроком до того, щоб перетворити Україну в європейську демократію», - сказав посол.

Він також додав, що при цьому підприємці країни отримають асиметричні переваги на європейському ринку завдяки перехідному періоду імплементації норм Євросоюзу, який становить від 3 до 10 років.

Разом з тим Пайєтт зазначив, що інвестиції прийдуть в Україну тільки в тому разі, якщо в цьому буде економічний сенс. «Нові компанії зможуть скористатися новими ринками в Європі, але нові капіталовкладення прийдуть тільки при економічній доцільності, і ви всі це знаєте», - підкреслив дипломат.

Він акцентував, що в найближчі кілька місяців Київ повинен сконцентрувати свої зусилля на посиленні захисту прав інтелектуальної власності. «Пов'язане з цим посилення верховенства права не тільки зробить позитивний вплив на залучення інвестицій, але й посилить конкурентоспроможність національного бізнесу. Суди повинні приймати надійні і послідовні рішення, застосовувати однакове законодавство для всіх, і це створить рівні умови для бізнесу і для приходу інвестицій», - підсумував посол.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що підписання Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом буде сприяти послідовному руху країни до європейської якості життя.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною.

18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

543