У селі Підлісне Кіровоградської області введено в експлуатацію овочесховище, розраховане на зберігання 10 тис. тонн сільськогосподарської продукції, повідомляє Інформаційно-аналітичний бюлетень КМУ.

Сховище оснащене сучасним обладнанням, з допомогою якого тут підтримується оптимальна температура і вологість, необхідна для тривалого зберігання фруктів та овочів без використання будь-якої хімії.

Велика частина картоплі, цибулі, буряків і моркви, що зберігається тут, поки що завезені з інших регіонів України та з-за кордону, проте вже з наступного року у Підлісному на Кіровоградщині планують налагодити виробництво власної овочевої продукції і виготовлення напівфабрикатів та овочевих сумішей.

Експерти АПК зазначають, що овочесховище у Підлісному - один з найбільших і найсучасніших комплексів не тільки в області, але й в Україні. Для жителів села - це нові робочі місця з гідною оплатою.

Урядові аналітики вказують, що протягом останніх двох років в Україні введено в експлуатацію 63 сховища загальною ємністю майже 110 тис. тонн для зберігання картоплі, овочів і фруктів. Фактична їхня ємність становить 2,9 млн. тонн. В цьому році в країні одночасно будується 104 овочесховища. І частина з них вже введена в дію.

Через 2-3 роки в рамках програми активізації економіки в Україні будуть введені в експлуатацію овоче- і фруктосховища потужністю 640 тис. тонн.

Раніше протягом 20 років в Україні не було побудовано жодного нового овочесховища, а ті, що є, використовувалися на 30-40%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

768