Міністр закордонних справ України Леонід Кожара сподівається, що результати роботи Моніторингової місії Європарламенту на чолі з Олександром Кваснєвським та Петом Коксом будуть позитивними.

Про це, як передає кореспондент For Um'у, він сказав на прес-конференції у Києві після зустрічі міністрів закордонних справ Польщі та Швеції Радослава Сікорського та Карла Більдта з Президентом України Віктором Януковичем.

«Ми очікуємо, що результати місії Кокса-Кваснєвського будуть позитивними», - сказав він.

При цьому Кожара зазначив, що в Україні на сьогоднішній день є воля і консенсус для виконання умов ЄС. «З українського боку є дуже велика воля, щоб втілити всі зміни, необхідні для підписання Угоди про асоціацію», - заявив міністр.

За його словами, на зустрічі з Президентом обговорювалися питання виконання Україною порядку денного Асоціації з Євросоюзом. «Залишилося зовсім небагато часу, і обидві сторони - і українська, і європейська - звірили годинники, де сьогодні перебувають Україна та ЄС», - підсумував він .

Нагадаємо, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявив, що відсутність«зеленого світла» щодо підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС з боку спостережної місії Європейського парламенту Пета Кокса та Олександра Кваснєвського може стати причиною непідписання Брюсселем угоди.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195