Дорожньо-комунальні організації практично не готові до роботи у зимовий перыод. Про це йдеться у попередніх висновках за результатами осіннього комісійного огляду вулично-дорожньої мережі, який проводився в Україні з 1 по 20 жовтня, повідомляє прес-служба ДАІ.

«У них відсутня необхідна кількість сучасної снігоприбиральної техніки, а більшість наявної перебуваэ у непридатному стані. Вкрай повільними темпами йде заготівля достатньої кількості протиожеледних матеріалів (піщано-соляних сумішей), а також відсутній необхідний запас пально-мастильних матеріалів», - йдеться у повідомленні.

У ДАІ також викликає серйозну стурбованість наявність ям на проїжджій частині автомобільних доріг і вулиць, більшість і з яких утворилися ще на початку весни. «Зважаючи на те, що дорожньо-комунальними організаціями протягом будівельного сезону роботи з ліквідації ям виконувалися дуже повільними темпами, на сьогодні загальна площа ямковості становить майже 2 млн квадратних метрів», - зазначили у Державтоінспекції.

На усунення недоліків, виявлених під час контрольних перевірок, посадовим особам шляхових організацій вручені 843 обов'язкових до виконання приписи Державтоінспекції, більшість і з яких на сьогоднішній день не виконано.

За результатами узагальнення результатів проведення осіннього комісійного обстеження, з метою належної підготовки вулично-дорожньої мережі до експлуатації у зимовий період, Департаментом ДАІ МВС України будуть поінформовані Мінінфраструктури та Мінрегіонбуд.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович вважає неприпустимим стан справ, що склався у сфері дорожнього будівництва, зокрема, щодо якості автомобільних доріг загального користування, вулиць і доріг комунальної власності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233