Відмова опозиції голосувати за порядок денний роботи парламенту пов'язана з бажанням повернути собі тему євроінтеграції як ключову у виборчій кампанії. Про це заявив директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології, політолог Михайло Погребинський.

«Опозиція зараз перебуває у стані розгубленості, вона не має ніякої зрозумілої тактики, оскільки програла свою головну фішку - євроінтеграцію. Зараз вони шукають своє нове позиціонування у політичній системі. Цей пошук приз водить до таких незрозумілих конфліктів. З одного боку, вони зацікавлені у проходженні євроінтеграційних законів, а з іншого - напередодні виборчої кампанії їм потрібно вибивати у населення підтримку проти влади», - зазначив політолог.

На думку Погребинського, успіхів у цих пошуках меншість поки не досягла .

«Поки що тактики вони не виробили. Тому ми маємо такі ось коливання між пошуком здорового глузду і його абсолютною відсутністю. Думаю, зараз вони тиснуть на владу, щоб у той момент, коли та зацікавлена у спокійній роботі, у підготовці до Асоціації, задовольнити свої інтереси. Вони хочуть повернути собі євроінтеграційну фішку, але не знають, як це зробити», - додав він.

При цьому експерт висловив здивування мотивами опозиції, якими вони пояснили відмову голосувати за порядок денний.

«Наприклад, говорити, що ми будемо без держбюджету, несерйозно. Якщо поки ні, то це не значить, що його не буде, він поки доопрацьовується», - резюмував політичний експерт.

Як раніше повідомляв ForUm, Верховна Рада з шостого разу не змогла затвердити порядок денний засідань на поточний пленарний тиждень 22-25 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176