Опозиція перейшла від прямого блокування роботи парламенту до більш вишуканого способу - з допомогою неголосування за порядок роботи Верховної Ради. Таку думку висловив політолог, голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко.

«Сьогоднішній парламентський день нагадує останній бій між Кличком і Повєткіним, коли спортсмени намагалися потягнути час. Такі собі холості баталії», - зазначив він.

Бондаренко констатує, що сьогоднішні вимоги опозиції до порядку роботи парламенту на поточний тиждень не є актуальними.

«З боку опозиції ми бачимо затягування часу, імітацію діяльності, а не пошук конструктивних рішень. Тим більше, всі розуміють, що питання бюджету зараз не таке актуальне, як євроінтеграційні питання. Бюджетні баталії будуть дещо пізніше», - додав політолог.

У зв'язку з цим експерту така форма протесту опозиції нагадала італійських страйкарів.

«Опозиція демонструє таку собі форму італійського страйку: коли люди начебто виходять на роботу, але не працюють. До речі, схоже, що вони перейшли від прямого блокування роботи парламенту до більш вишуканих методыв - з допомогою неголосування за порядок роботи Ради. Схоже, що в опозиції все-таки очікують вирішення питання Тимошенко, те, що їх найбільше хвилює», - підсумував голова правління Інституту української політики.

Нагадаємо, що сьогодні депутати не змогли проголосувати за порядок денний цього пленарного тижня.

Опозиція пояснила своє неголосування вимогою розглянути проект держбюджету, проект про прокуратуру і питання створення ТСК щодо реформування виборчого законодавства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211