Зростання ВВП України у другому півріччі має прискоритися, вважає перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов.

«У другому півріччі очікується певне поліпшення динаміки економічних процесів, але повністю перекрити вплив слабкого зовнішнього попиту не вдасться. У поточному році буде позитивне зростання ВВП», - наголошується у коментарі першого віце-прем'єра.

Щодо перспектив 2014 року перший віце-прем'єр наголошує, що уряд продовжує працювати над макроекономічними прогнозами з урахуванням сформованої ситуації і перспектив впливу на ВВП підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

«Йдуть консультації з МВФ. Поки ще рано говорити про остаточні орієнтири », - йдеться в коментарі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, за підсумками першого кварталу 2013 року Держстат оцінив зниження ВВП до 1,1% до відповідного періоду 2012 року, а за підсумками другого - 1,3%. При цьому держбюджет-2013 побудований на прогнозі зростання реального ВВП 3,4%.

Щодо євроінтеграційних процесів перший віце-прем'єр зазначив, що зближення України з ЄС, у тому числі заплановане на листопад підписання Угоди про асоціацію, дозволить розширити ринки збуту і збільшити виробництво українських товарів і послуг.

«Нам потрібні нові ринки. Крім того, я розраховую, що ми переорієнтуємося і з сировинної економіки на продуктову. Тобто ми вже будемо мати додаткову додану вартість. Це для нас принципово важливий момент», - вважає перший віце-прем'єр.

Як повідомлялося, на кінець листопада заплановане проведення саміту Східного партнерства у Вільнюсі, у ході якого Україна розраховує підписати Угоду про асоціацію з ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145