Київська міська державна адміністрація продовжила до 15 листопада конкурс з визначення назв станцій четвертої гілки метрополітену у напрямку житлового масиву Вигурівщина-Троєщина.

Як повідомляє прес-служба КМДА, конкурс продовжено у зв'язку з низькою активністю киян.

Зазначається, що представники комісії обговорили вже пропозиції, які надійшли від організацій та жителів міста, і попередньо затвердили такі назви: «Жуляни», «Аеропорт», «Севастопольська площа», «Солом'янська площа», «Площа Перемоги», «Глибочицька», «Подільська», «Гавань», «Труханів острів», «Затока Десенка», «Райдужна», «Воскресенка», «Каштанова», «Троєщина», «Вигурівщина», «Милославська» і «Деснянська».

У КМДА нагадали, що при формуванні пропозицій учасники повинні враховувати вимоги.

«Назви станцій метрополітену повинні максимально відповідати назвам транспортних, природних, історико-культурних, містобудівних та інших важливих об'єктів міста. У разі формування пересадочних вузлів, які будуть складатися зі станцій метрополітену та залізничних зупинкових пунктів, ці об'єкти повинні мати однакові назви. Кожне найменування станції повинне бути індивідуальним, відображати історичну та культурну самобутність міста», - йдеться у повідомленні.

Також назви станцій не можуть бути використані для збереження пам'яті про відомих жителів столиці, України чи зарубіжних країн, за винятком випадків їхнього збігу з назвами наземних міських об'єктів.

Як повідомляв ForUm, через 2 роки за умови стабільного фінансування у Києві будуть здані в експлуатацію 5 станцій нової гілки метрополітену на Троєщину.

Раніше глава КМДА Олександр Попов заявив, що нова гілка метро матиме 12 станцій, але не виключено, що у результаті будівництва будуть додані ще 1-2 станції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

401