Посольство України у Нью-Делі направило до МЗС Індії ноту з проханням роз'яснити юридичні підстави затримання судна Seaman Guard Ohio, членів екіпажу, а також осіб, які перебувають на ньому, серед яких троє громадян України. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

У відомстві також зазначили, що сьогодні очікується подання адвокатами затриманих українців клопотання про зміну їм запобіжного заходу з арешту на звільнення під заставу.

У МЗС також поінформували про зустріч консула України в Індії з затриманими українцями, що відбулася у центральній в'язниці «Паліямкоттай» у місті Тірунелвелі, а саме з капітаном судна, старшим механіком і охоронцем.

«Стан їхнього здоров'я задовільний, а спробу самогубства старший механік здійснив у стані нервового стресу. В даний час він перебуває у нормальному психологічному стані», - повідомив консул.

Також, за його словами, капітан судна заявив про те, що корабель не порушував дванадцятимильну зону територіальних вод Індії.

Як раніше повідомляв ForUm , екіпажу із 33 осіб з судна Seaman Guard Ohio, затриманого у територіальних водах Індії, пред'явлені звинувачення у незаконному зберіганні зброї і боєприпасів, а також незаконному придбанні палива.

Поліція Індії заарештувала 35 членів екіпажу затриманого судна американської компанії AdvanFort, серед яких троє українців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

127