Завтра обласний суд Мурманська розгляне апеляцію на арешт громадянина України із судна Arctic Sunrise. Про це повідомив тимчасовий виконувач обов'язків генерального консула України у Санкт-Петербурзі Олег Євдокимов.

«Засідання суду з розгляду апеляції на арешт громадянина України Руслана Якушева заплановане на середу, 23 жовтня», - повідомив Євдокимов.

У свою чергу, на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс повідомив, що Якушев був членом екіпажу судна (корабельний кок. - Ред.), тому не може нести відповідальності за дії, які інкримінуються активістам «Грінпіс», повідомляє «УНІАН».

«Разом з тим, оскільки справу переведено у юридичну площину, ми повинні пройти цей шлях», - сказав Перебийніс.

За його словами, Генеральне консульство України контактує з захистом та адвокатами і працює над забезпеченням консульсько-правової допомоги Якушеву.

Нагадаємо, 20 вересня судно Arctic Sunrise з багатонаціональною командою із 30 осіб було затримане російськими прикордонниками у Печорському морі. Екологи намагалися протестувати проти видобутку нафти на платформі «Прирозломна».

Судно було відконвойоване у Мурманськ. Мурманський суд обрав тоді арешт на два місяці як запобіжний захід для 22 із 30 членів команди Arctic Sunrise. Решті було продовжено термін затримання.

29 вересня Ленінський районний суд Мурманська заарештував на два місяці у сіх 30 екологів. Серед них - українець Руслан Якушев, який працював коком на судні.

30 вересня МЗС України передало ноту російському дипломату у зв'язку з арештом Якушева.

Захист громадянина України Руслана Якушева, який перебував на затриманому у Росії судні Arctic Sunrise, подав апеляцію на рішення Мурманського суду про його арешт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142