Фракція Партії регіонів готова підтримати у першому читанні законопроект позафракційного народного депутата Сергія Міщенка про можливість виїзду ув'язнених на лікування за кордон.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході брифінгу заявив лідер фракції Олександр Єфремов.

Він повідомив, що вже ознайомився з пропозиціями Міщенка . «До них є зауваження, але для прийняття за основу регіонали готові віддати свої голоси», - сказав Єфремов.

У той же час він підкреслив, що законопроект про так званий «польський сценарій » може бути прийнятий, якщо його підтримає опозиція.

«Він буде прийнятий за умови, що будуть голосувати консолідовано представники опозиції. Якщо ми будемо бачити, що представники опозиції не хочуть вирішувати це питання, то у нас немає голосів. Ви знаєте, що комуністи за цей законопроект не голосують», - пояснив нардеп.

Крім того, Єфремов зазначив, що він не знайомий з пропозиціями щодо цього питання народного депутата Миколи Рудьковського.

«Я не бачив текст цього законопроекту, документ був зареєстрований у ВР, але автор його забрав. Він це зробив тому, що є регламент, а раніше був зареєстрований законопроект Міщенка . Якщо секретаріат пішов на те, щоб зареєструвати з аналогічною назвою такий же по суті проект закону, то він не мав права цього робити», - резюмував він.

Нагадаємо, минулого тижня з сайту Верховної Ради України зник проект закону №3444 про внесення змін до Кримінально-виконавчого та Кримінально-процесуального кодексів України щодо правового регулювання лікування засуджених за кордоном.

Даний законопроект був внесений народним депутатом від фракції Партії регіонів Миколою Рудьковським.

Президент України Віктор Янукович вважає, що Верховна Рада може прийняти рішення про можливість лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном, і пообіцяв підписати такий закон.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

122