У нових підручниках для 1-2 класів помилок немає, є лише кілька помилок. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив директор Інституту інноваційних технологій і утримання освіти Олександр Удод.

«Помилок у підручниках немає. Нам відомі організатори й очевидні причини кампанії проти нових підручників. Сучасні підручники якісні та забезпечують повноцінне виконання навчальних планів і програм, і жодних невідповідностей, нерозуміння і тим більше зриву занять у школах через ці підручники не сталося», - сказав він.

За словами Удода, «напад» на нові підручники був організований тернопільськими видавництвами, які хочуть вийти на ринок.

У той же час, як підкреслив чиновник, у нових підручниках є лише технічні помилки, тобто помилки, відповідальність за які несуть коректор, автор і редактор.

«Всі підручники є авторськими. Будь-яку книгу з грифом Міносвіти слід ідентифікувати не як «написало і видало Міносвіти, а тим більше міністр», а є конкретний автор, який відповідає за кожне слово в підручнику... Ми тільки замовляємо його і стежимо, щоб він відповідав програмі», - зазначив Удод.

Також він акцентував увагу на тому, що міністерство не збирається відкликати нові підручники. «У нас є система договорів з видавцями, в яких чітко виписані умови, за яких тираж буде вважатися неякісним і не зможе бути прийнятим. Таких порушень з боку українських видавництв у цьому році зафіксовано не було», - заявив Удод.

За його словами, Міносвіти не штрафує авторів і видавництва за технічні помилки.

Нагадаємо, міністр освіти і науки України Дмитро Табачник заперечує наявність помилок у підручниках з математики для 1 і 2 класів.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

390