Україна і Європейський союз працюють над заходами щодо посилення спільної боротьби з податковим шахрайством і контрабандою.

Перспективи співпраці в податковій і митній сфері обговорили перший віце-прем'єр Сергій Арбузов і європейський комісар з оподаткування, митного союзу, аудиту та боротьби з шахрайством Альгірдас Шемета в понеділок у Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми домовилися про призначення відповідальних осіб з боку України і ЄС, які займуться розробкою відповідного плану дій з впровадження в Україні європейських принципів податкового управління (- Ред). Реалізація цього плану дозволить нам забезпечити належну роботу по боротьбі з податковим шахрайством і ухиленням від сплати податків», - сказав Шемета журналістам за підсумками зустрічі.

Єврокомісар відмітив серйозні наміри України забезпечити прогрес і готовність європейських інститутів до більш тісної співпраці в податковій сфері з українськими партнерами.

Щодо співробітництва у митній сфері Шемета повідомив про перспективу впровадження системи уповноважених економічних операторів.

Говорячи про проблему контрабанди, єврокомісар констатував, що Україна все ще залишається країною, з якої в ЄС потрапляє значний обсяг контрабандних сигарет.

«Обговорили шляхи посилення співпраці між українською стороною та Бюро ЄС по боротьбі з шахрайством. Говорили про те, як можна надалі боротися з цим явищем, зокрема, шляхом підписання відповідного протоколу про усунення незаконної торгівлі тютюновими виробами... Таким чином, ми зможемо забезпечити глобальне співробітництво в боротьбі з контрабандою та незаконним виробництвом тютюну», - сказав він.

Говорячи про наближення саміту «Східне партнерство», під час якого Україна розраховує підписати Угоду про асоціацію з ЄС, єврокомісар підкреслив, що ЄС твердо налаштований на підписання даного документа за умови виконання українською стороною низки умов, серед яких - вирішення питання екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, питання про виборче законодавство, зміна законодавства щодо прокуратури.

«Дуже важливо, щоб ці питання були вирішені досить завчасно до проведення саміту «Східне партнерство» у Вільнюсі», - зазначив Шемета.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа , який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східне партнерство».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

305