Фракція Партії регіонів запропонувала опозиції написати законопроект про лікування засуджених за кордоном, на що почула категоричне «ні». Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов під час свого виступу на ранковому пленарному засіданні Верховної Ради.

«На наш погляд, такий закон повинен містити забезпечення права лікуватися за кордоном для всіх засуджених, а також гарантії приймаючої сторони, що виключають заняття засудженою (Юлії Тимошенко - Ред.) політичною діяльністю», - уточнив перший заступник голови фракції Партії регіонів.

За його словами, на сьогодні залишається без відповіді питання про відбування покарання Тимошенко. «Опозиція хоче представити цю проблему як загальноєвропейську, але це наша внутрішня проблема. За хороші гроші створюється інформаційна хвиля і розганяється по Україні, за ще більші гроші - по Європі», - зазначив парламентарій.

При цьому Чечетов підкреслив, що опозиція в нецивілізованій формі вимагає від Президента України помилування Тимошенко, але не дає відповіді на питання, як це зробити. «Як мінімум, має бути написано та подано самою Тимошенко прохання про помилування, чого вона категорично не хоче робити. Також вона має відшкодувати збиток, завданий державі. І повинні бути закриті кримінальні справи, а для цього потрібно приходити до суду, а не ігнорувати цю обов'язковість протягом року», - заявив народний депутат.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович вважає, що Верховна Рада може прийняти рішення про можливість лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном і пообіцяв підписати такий закон.

Віце-президент ЄП закликав опозицію підготувати закон для Тимошенко.

21 жовтня голова Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що на поточному пленарному тижні парламент може розглянути законопроект про врегулювання можливості лікування ув'язнених за кордоном.

18 жовтня народний депутат від фракції Партії регіонів Микола Рудьковський зареєстрував проект закону №3444 щодо правового регулювання лікування засуджених за кордоном. Пізніше документ зник з сайту ВР.

21 жовтня Президент України Віктор Янукович заявив, що законопроект, який дозволить відправити екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко на лікування за кордон, найближчим часом буде внесений на розгляд Верховної Ради.

Лілія Брудницька,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212