Випадок з терористкою-смертницею, яка вбила внаслідок вибуху кількох людей у Волгограді, - перший випадок з обіцяної кампанії терору проти Росії напередодні Олімпіади в Сочі, пише The Telegraph.

Дана атака - перший великий теракт за межами території військових дій у Росії після вибуху терориста-смертника в аеропорту Домодєдово у 2011 році, коли було вбито 37 осіб.

Лідер чеченського угруповання Доку Умаров, який бореться за створення незалежного емірату по всьому Північному Кавказу, раніше закликав своїх терористів не припиняти підривну роботу і зосередитися на Олімпіаді. Саме його угруповання взяло на себе відповідальність за вибухи в аеропорту Домодєдово і московському метро в 2010 році.

На даний момент жодна група поки не взяла на себе відповідальність за вибух автобуса в понеділок, але слідчі, швидше за все, зосередять свої пошуки серед ісламістських повстанців Північного Кавказу.

Як раніше повідомляв ForUm, унаслідок вибуху у волгоградському автобусі загинули шестеро осіб, не рахуючи терористки-смертниці, у медичні установи звернулися 33 людини, вісім з яких знаходяться в реанімації.

Встановлено особу смертниці, яка підірвала автобус у Волгограді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

155