Саміт «Східне партнерство» у Вільнюсі буде результативним, якщо Україна виконає поставлені перед нею завдання. Представники ЄС в один голос стверджують, що доля підписання Угоди про Асоціацію сильно залежить від того, де перебуватиме екс-прем'єр напередодні саміту «Східне партнерство», який вже у листопаді поточного року відбудеться у Вільнюсі.

Україна не сперечається. Особисто Президент України Віктор Янукович заявив, що українська сторона шукає шляхи врегулювання ситуації, що склалася навколо екс-прем'єра. А представники провладної більшості у Верховній Раді вважають, що компромісом може бути лікування Тимошенко за кордоном, у Німеччині. Але, як неодноразово заявляв голова фракції Партії регіонів у ВРУ, потрібен спеціальний закон.

Правда, члени політичної сили Тимошенко ВО «Батьківщина», яка має в парламенті свою фракцію, не мають наміру розробляти і подавати які-небудь нові законопроекти, і стверджують, що чинне законодавство дозволяє Президенту звільнити Юлію Тимошенко. Так голова фракції ВО «Батьківщина» у ВР Арсеній Яценюк не раз заявляв, що Тимошенко може бути помилуваною Президентом.

У результаті в парламенті зареєстровані два законопроекти: один №3444 - авторства «регіонала» Миколи Рудьковського, другий № 2453 - позафракційного Сергія Міщенка. І - жодного від опозиції.

Чи означає це, що законодавство, яке спрямоване на правове врегулювання питання Тимошенко, не буде прийнято, і як це позначиться на долі Юлії Володимирівни зокрема і України в цілому, ForUm запитав в українських політиків та експертів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

645