На Стахановському вагонобудівному заводі (СВЗ) Костянтина Жеваго під тимчасове скорочення потрапила третина співробітників - близько 1,5 тис. осіб.

Про це вчора повідомив голова наглядової ради підприємства Едуард Місевра, пише «Комерсант-Уукраина».

Таким чином, за його словами, до кінця 2013 р. на заводі залишаться працювати не більше 3 тис. чоловік. «По суті, єдиною причиною цього є економічна ситуація у вагонобудівної галузі СНД в цілому», - пояснив він.

Стахановський вагонобудівний завод - не перше підприємство галузі, яке оголосило про масові скорочення співробітників. Як заявив голова правління Крюківського вагонобудівного заводу (КВБЗ) Євген Хворост, до кінця року будуть звільнені 500 осіб (на кінець 2012 року штат підприємства налічував 8,45 тис. працівників). Основною причиною такого рішення він назвав застосування Росією протекціоністських заходів відносно продукції українського вагонобудування, що призвело практично до повного закриття російського ринку.

Нагадаємо, в кінці вересня 2013 року Росія припинила імпорт вагонів Крюківського вагонзаводу.

СВЗ і КВБЗ близько 80% вантажних вагонів поставляють на експорт, переважно в Росію. Падіння попиту на цю продукцію з III кварталу минулого року призвело до того, що за дев'ять місяців 2013 р. СВЗ скоротив виробництво майже на 40% і більш ніж на 50% у III кварталі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226