Державний секретар США Джон Керрі заявив, що поки президент Сирії Башар Асад продовжує правити країною, мирне врегулювання конфлікту неможливе.

Як повідомляє «Voice of America», про це він заявив у понеділок після зустрічей з міністром закордонних справ Катару Халідом аль-Аттія і міністром закордонних справ Саудівської Аравії принц Сауд аль-Файзалом, коментуючи інформацію про те, що Асад збирається переобиратися наступного року.

«На даний момент я не знаю нікого, хто вважає, що опозиція коли-небудь погодиться на те, щоб Асад увійшов до складу цього уряду. Якщо ж він вважає, що проблеми можна вирішити, просто переобравшись, я можу точно сказати, що ця війна не закінчиться, поки Асад залишається при владі», - заявив Керрі.

Сьогодні в Лондоні держсекретар США зустрінеться з іншими головними «друзями Сирії» і представниками сирійської опозиції.

Ці переговори пройдуть на тлі зусиль, прикладених до скликання мирної конференції щодо Сирії, в якій змогли б взяти участь представники сирійського уряду і опозиції для того, щоб спробувати досягти політичного врегулювання кризи.

Громадянська війна в Сирії, розпочата противниками режиму президента Башара Асада, триває з березня 2011 року. За цей час у громадянській війні загинуло понад 100 тисяч осіб. З кінця серпня 2013 року США планують військове втручання в конфлікт у зв'язку із звинуваченнями в адресу урядових військ у використанні хімічної зброї проти мирного населення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

389