Комісар з питань розширення Європейського Союзу і європейської політики сусідства Штефан Фюле закликає владу України докласти додаткові зусилля для позитивного рішення Ради ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію.

Про це він заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ України Леонідом Кожарою в Люксембурзі, повідомляє прес-центр зовнішньополітичного відомства.

«Фюле закликав українську владу вжити додаткових зусиль для забезпечення позитивного рішення Ради ЄС 18 листопада з приводу підписання Угоди про асоціацію», - йдеться в повідомленні.

Крім того, єврокомісар поінформував про результати засідання Ради ЄС із закордонних справ, під час якого міністри закордонних справ держав-членів ЄС відмітили прогрес, досягнутий українською стороною в реалізації критеріїв для підписання Асоціації.

У свою чергу Кожара запевнив комісара ЄС у рішучій готовності керівництва України забезпечити подальший відчутний прогрес у виконанні всіх визначених завдань з метою підписання і початку тимчасового застосування Угоди.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС і створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220