В Україні залишається Актуальною проблема корупції. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час українсько-чеського бізнес-форуму заявив Президент України Віктор Янукович.
 
«Актуальною для України залишається проблема корупції, ми приділяємо цьому велику увагу. Ефективність боротьби з корупцією залежить від прогалин в українському законодавстві. Щоб змінити цю ситуацію, ми відновили роботу Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів і протидії рейдерству. Ця проблема існує в Україні, але ми не сидимо, склавши руки», - заявив Президент.
 
За його словами, в рамках системних реформ українська влада працює над удосконаленням дозвільної документації та коригує податкову і митну політику.
 
Янукович також повідомив, що Україна за прикладом Чехії впровадила механізми економічної дипломатії. «З президентом Чехії ми сьогодні провели серйозні переговори і прийшли до висновку, що Україна як і Чехія впровадила механізми економічної дипломатії. Економізація зовнішньої політики - це те, що необхідно в період світової економічної кризи», - зазначив він.
 
«Такі зустрічі, безумовно, відкривають нам ширше очі на існуючі проблеми і безумовно об'єднують наші зусилля», - підкреслив він.
 
Як раніше повідомляв ForUm, Президент Республіки Чехія Мілош Земан позитивно оцінює створення в Україні антирейдерської комісії, яку очолює перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов.
 
Президент Чехії 20-22 жовтня перебуває в Україні з офіційним візитом.
 
Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253