Україна вдячна Сполученим Штатам Америки за підтримку її євроінтеграційного курсу, який є безперечним пріоритетом нашої зовнішньої політики. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак у понеділок під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Джеффрі Паяттом, повідомили Forum'у в прес-службі парламенту.

«Ми вдячні Сполученим Штатам за підтримку нашого європейського курсу і зацікавлені в тому, щоб провідні політики і керівництво США активно пояснювали своїм партнерам ЄС значення підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом для розвитку України та інших країн «Східного партнерства», - сказав він.

Рибак також подякував за незмінність позиції США як гаранта суверенітету, незалежності, територіальної цілісності та непорушності кордонів України і зазначив, що наша держава буде залишатися надійним партнером США у сфері безпеки.

«В останні роки ми досягли значного прогресу в багатьох сферах, зокрема, у справі підтримання міжнародної безпеки, у космічній сфері, в енергетиці, торгівлі і в гуманітарній сфері», - сказав голова Верховної Ради.

Україна, заявив Рибак, високо цінує те, що, незважаючи на економічну кризу і скорочення державних витрат, Сполучені Штати залишаються найбільшим донором технічної допомоги Україні, в т.ч. на Чорнобильський проект. «Політичний діалог залишається центральним елементом стратегічного партнерства України і США. Ми готові до нарощування інтенсивності контактів між нашими урядами і парламентами», - сказав Рибак.

У свою чергу посол підкреслив, що зараз Верховна Рада відіграє ключову роль у розвитку українсько-американського стратегічного партнерства «в довгостроковій перспективі». Він привітав керівництво парламенту з нагоди прийняття «критично важливих» для підписання Угоди про асоціацію з ЄС законодавчих актів, зазначивши, що ці закони є також важливими для подальшого розвитку двосторонніх економічних українсько-американських відносин. «У нас дуже амбітний порядок денний щодо нашого стратегічного партнерства. Ми хочемо бути найміцнішими партнерами України в той час, коли вона розвивається як демократична країна», - сказав Паятт.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС і створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

155