Міністр закордонних справ Леонід Кожара заявив, що існує багато варіантів звільнення колишнього екс-прем'єра Юлії Тимошенко, на чому наполягає Європейський Союз, висуваючи це як одну з вимог підписання Угоди про асоціацію з Україною. Про це Він сказав журналістам у Люксембурзі сьогодні.

«Це питання (звільнення Тимошенко. - Ред.) перебуває у віданні Верховної Ради», - зазначив Кожара. «Варіантів існує безліч щодо можливого закону (про звільнення. - Ред.)», - додав глава МЗС.

Відповідаючи за запитання журналістів, чи не означає перенесення ухвалення рішення щодо Угоди про асоціацію те, що Україна зараз не дотягує до виконання всіх умов ЄС, Кожара сказав: «По-перше, це не є якимось змаганням. Ми робимо нашу роботу, про яку ми домовилися з ЄС і яка зафіксована в спільній заяві за результатами останнього саміту Україна-ЄС», передає «УНІАН».

«Ми робимо все в межах тих правил і процедур, які встановлені в Україні, і ми поважаємо ті процедури, які тут є», - сказав Кожара.

Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов закликав парламентаріїв створити робочу групу для розробки формули помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Президент України Віктор Янукович вважає, що Верховна Рада може прийняти рішення про можливості лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном і пообіцяв підписати такий закон.

Віце-президент ЄП закликав опозицію підготувати закон для Тимошенко.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172