В автобусі у Волгограді спрацював вибуховий пристрій, закріплений на жінці-шахідці. Про це журналістам повідомив перший заступник керівника слідчого управління Слідчого комітету РФ по Волгоградській області Валерій Сафонов.

За його словами, жінка була цивільною дружиною одного з бойовиків. Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.205 КК РФ (терористичний акт), ч.2 ст. 105 КК РФ (вбивство), ст. 222 КК РФ (незаконний оборот зброї).

МНС Росії направляє літак у Волгоград для евакуації на лікування в Москву постраждалих унаслідок вибуху в автобусі. Про це повідомила офіційний представник міністерства Ірина Россіус, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Найближчим часом з підмосковного аеродрому «Раменське» у Волгоград вилетить літак Іл-76, обладнаний п'ятьма медичними модулями», - сказала вона.

В евакуації постраждалих буде задіяна бригада медиків Всеросійського центру медицини катастроф «Захист», лікарі Загону «Центроспас» МНС Росії, оперативна група МНС і психологи.

На офіційному сайті губернатора і уряду Волгоградської області повідомляється, що всім постраждалим унаслідок теракту у Волгограді буде надана матеріальна допомога за рахунок регіонального бюджету.

Як раніше повідомляв ForUm, унаслідок вибуху в автобусі у Волгограді шестеро людей загинули, повідомив представник оперативного штабу на місці НС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187