Президент Білорусі Олександр Лукашенко не бачить нічого страшного в тому, що Україна веде діалог з ЄС. Про це він заявив сьогодні на зустрічі з керівниками ЗМІ країн СНД.

«Ми не бачимо ніякого страху в тому, що Україна веде діалог з ЄС. Більш того, у нас немає підстав заборонити їй підписувати якісь угоди. Зрозуміла наша позиція з ЄС, вони на дух нас не переносять. Але подібні переговори, навіть більш глибокі, веде Росія з ЄС щодо скасування віз, про зону вільної торгівлі. Хто ж на цьому тлі може заборонити такій гігантській країні, як Україна, вести цей діалог і підписувати якісь угоди», - підкреслив Лукашенко.

У той же час він зазначив, що підписання угоди з Євросоюзом не має закрити шлях для вступу України в майбутній Євразійський економічний союз, нині Митний союз, повідомляє «УНІАН».

«Але якщо вони підпишуть таку угоду і вона буде невигідна економічно і фінансово для нас і РФ, то ми, звичайно, не підемо на це. Це наша загальна позиція, вона була заявлена у тому числі прем'єр-міністром Росії на відповідних переговорах з українською стороною», - сказав Лукашенко.

Як зазначили в прес-службі президента Білорусі, на зустрічі, яка тривала близько трьох годин, були присутні 14 осіб з Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизстану, Росії, України і від телерадіокомпанії «Мир».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270