У Харкові 20 жовтня в багатоповерхівці на вулиці Гвардійців Ширононців п'яний чоловік гранатою в квартирі намагався підірвати родичів, повідомили у відділі по зв'язках з громадськістю Головного управління МВС України в Харківській області.
 
Згідно з повідомленням відомства, міліціонери встановили, що під час вибуху в квартирі знаходилися п'ятеро осіб: 27-річний чоловік з дружиною та однорічною дитиною, а також його 48-річні батьки.
 

Того вечора харків'янин, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, посварився з дружиною. Жінка, розуміючи, що самостійно заспокоїти п'яного чоловіка вона не зможе, звернулася за допомогою до батьків.

«Коли родина зібралася на квартирі у повному складі, сварка тривала, і чоловік перейшов до більш рішучих заходів. Він дістав зі схованки гранату і всіх попередив, що може її застосувати. Але ніхто з родичів не повірив у те, що він може підірвати гранату. Та вже через кілька хвилин власник квартири кинув гранату під ноги батькові, а сам сховався від вибуху», - йдеться в повідомленні.

Унаслідок події члени сім'ї отримали незначні тілесні ушкодження. Для надання медичної допомоги вони були доставлені в Харківську міську клінічну лікарню і після огляду лікарів їх відпустили додому. Мешканці сусідніх квартир не постраждали.

З місця події правоохоронці вилучили речові докази: фрагменти віконного скла, пошкоджені вибухом, чеку і кільце.

Дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий відділ Київського райвідділу міліції проводить досудове розслідування за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1. ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

373