Глава Міграційної служби Микола Ковальчук та посол Республіки Чехія в Україні Іван Почух підписали Міжурядовий імплементаційний протокол до Угоди між Україною та Європейським співтовариством про реадмісію осіб, повідомили в прес-службі Глави держави.

Документ розроблено з метою практичної імплементації положень Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб, підписаної в м. Люксембург 18 червня 2007 року, та згідно зі статтею 16 Угоди.

Протокол передбачає створення правових підстав та визначення порядку здійснення реадмісії між українською і чеською сторонами, що дозволить реалізовувати спільні заходи щодо попередження, припинення та розкриття правопорушень, пов'язаних з нелегальною міграцією, а також підкреслює дотримання Україною своїх зобов'язань за впровадження ефективних механізмів реалізації державної політики у зазначеній сфері.

Висновок Імплементаційного протоколу між Україною та Республікою Чехія здійснюється сторонами з урахуванням бажання налагодити співпрацю щодо практичного виконання положень Угоди про передачу і прийом осіб, які не виконують або припинили виконувати чинні вимоги про в'їзд або перебування на території України або Республіки Чехія.

Протоколом також визначаються компетентні органи обох країн, які відповідають за імплементацію Угоди, пункти перетину кордону для передачі осіб, механізми зв'язку між компетентними органами, процедури реадмісії та транзиту осіб, які підлягають реадмісії, документи, необхідні для здійснення процедури реадмісії, способи та порядок відшкодування витрат, пов'язаних з реалізацією статті 12 Угоди про реадмісію.

Протокол регулює також питання умов ескорту осіб, які підлягають реадмісії, строків направлення і розгляду запитів про реадмісію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

275