Державна реєстраційна служба відкрила безкоштовний доступ до даних про засновників, відокремлених підрозділів юридичних осіб та низки іншої інформації в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців.

«Це сприятливо вплине на розвиток ділового співробітництва України на принципах прозорості та відкритості. При цьому закритими залишаться тільки ті відомості, які охороняються законодавством про захист персональних даних», - наведено в повідомленні відомства коментар його голови Дмитра Ворони.

За його словами, така ініціатива ще раз підтверджує факт того, що Укрдержреєстр продовжує створювати оптимальні і зручні інструменти для користування електронними сервісами, а також нарощувати свою присутність в мережі Інтернет, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Для доступу до цих даних держреєстру користувач повинен дати згоду на те, що він не буде створювати аналогічні пошукові і метапошукові системи з комерційною метою, здійснювати автоматичні або автоматизовані запити на пошук та копіювання (викачування) бази даних держреєстру, а також поширювати з комерційною метою отриману в реєстрі інформацію.

Крім того, держпідприємство «Інформаційно-ресурсний центр», яке веде цей реєстр, попереджає, що кількість сторінок, що відкриваються з кожної IP-адреси за певний проміжок часу, обмежений з метою не допустити перевантаження бази даних запитами.

Нагадаємо, раніше нотаріуси отримали доступ до реєстрів нерухомого майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1747