Голова парламенту Володимир Рибак заявляє, що у випадку прийняття Верховною Радою закону про врегулювання можливості лікування ув'язнених за кордоном він відразу ж направить його на підпис Президенту. Про це, як передає кореспондент Forum'у, спікер заявив журналістам на брифінгу в парламенті.

Рибак підкреслив, що формально у Ради є можливість прийняти такий законопроект на поточному тижні. «Ми можемо в будь-який день включити до порядку денного ранку і розглянути», - заявив він.

Глава парламенту зазначив, що станом на першу половину дня понеділка у ВР є тільки один законопроект - Сергія Міщенка.

Що стосується законопроекту Миколи Рудьковського, то, за словами Рибака, автор, швидше за все, відкличе свій законопроект на доопрацювання. «Сьогодні я рано вранці говорив з ним, і він попросив віддати законопроект для того, щоб доопрацювати. І потім він внесе цей документ через день-два з тією ж назвою і під тим же номером», - уточнив голова ВР.

При цьому Рибак не виключив, що можуть з'явитися й інші законопроекти. «Я очікую, що, судячи з настроїв, які були на погоджувальній раді, ще кілька законопроектів щодо цього питання з'являться сьогодні-завтра... Президент чекає закону, який прийме ВР, і така можливість є. І я його підпишу і негайно відправлю на підпис Президенту», - заявив спікер.

Водночас Рибак висловив думку, що у Верховній Раді немає розуміння щодо можливого помилування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. «Я бачу, що з цього питання (лікування за кордоном. - Ред.) розуміння у ВР є. Щодо помилування - такого розуміння я не спостерігаю», - підкреслив він.

За словами Рибака, потрібно, щоб парламентарії узгодили свої позиції з цього питання.

Нагадаємо, минулого тижня з сайту Верховної Ради України зник проект закону №3444 про внесення змін до Кримінально-виконавчого та Кримінально-процесуального кодексів України щодо правового регулювання лікування засуджених за кордоном.

Даний законопроект був внесений народним депутатом від фракції Партії регіонів Миколою Рудьковським.

Президент України Віктор Янукович заявив, що законопроект, який дозволить відправити екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко на лікування за кордон, найближчим часом буде внесений на розгляд Верховної Ради.

Лілія Брудницька,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147