Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов закликав парламентаріїв розглянути на поточному пленарному тижні і прийняти 30 законопроектів. Про це, як передає кореспондент For U m'у, він заявив у ході погоджувальної ради.

«Законопроекти, підтримані Кабміном і Радою, спрямовані на реалізацію комплексних реформ, приведення українського законодавства у відповідність зі світовими і, насамперед, з європейськими стандартами. Їх пріоритетний розгляд дозволить вирішити низку актуальних питань», - зазначив Арбузов.

За його словами, у цьому пакеті є один європейський законопроект на виконання рішення експертів Єврокомісії щодо вдосконалення положень антикорупційного законодавства. Крім цього, чотири законопроекти сприятимуть вирішенню питань у соціальній сфері, шість спрямовані на розвиток фінансової системи, реструктуризацію заборгованості перед підприємствами ПЕК, теплозабезпечення та регіональний розвиток

Ще п'ять урядових законопроектів присвячені правопорядку та судочинству, вдосконаленню податкової та митної політики, вісім - питанням нацоборони і ратифікації міжнародних угод, два стануть кроком до вирішення проблеми щодо здійснення інвестицій та впровадження інновацій, один спрямований на підвищення довіри населення до податкових і митних установ.

Арбузов також попросив внести зміни до закону «Про держбюджет на 2013 рік» щодо платежів за облігаціями інфраструктурних об'єктів. «Для Кабміну кожен законопроект має принципово важливе значення, при цьому наша позиція незмінна: важливі питання життєдіяльності України ми можемо вирішити тільки разом», - резюмував перший віце-прем'єр.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів готовий у п'ятницю, 25 жовтня, під час Години запитань до уряду дати відповіді на всі питання, які цікавлять парламентаріїв.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163