Кабінет Міністрів підтримав і затвердив державну програму з модернізації систем централізованого теплопостачання, повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

«Реалізація програми дозволить скоротити споживання газу на виробництво теплової енергії за рахунок економії на 25,4%, а за рахунок газозаміщення - на 24,2%. У цілому економія повинна скласти 49,6%, або 4,1 млрд куб. м природного газу»,- йдеться у повідомленні.

Зокрема, програма модернізації систем теплопостачання України передбачає досягнення значних змін у структурі споживання первинних енергетичних ресурсів за рахунок використання місцевих і вторинних енергетичних ресурсів, поновлюваних та нетрадиційних видів енергії та альтернативних видів палива, систем електротеплопостачання .

- впровадження енергоефективних та енергозберігаючих технологій і економію первинних енергетичних ресурсів, зменшення екологічного навантаження систем теплопостачання на навколишнє середовище.

- використання капітальних вкладень в основному на придбання високотехнологічного та енергозберігаючого обладнання та обладнання для модернізації і технічного переозброєння об'єктів теплопостачання, а також підвищення технологічного рівня виробництва теплової енергії.

- залучення недержавних інвестицій для реалізації проектів з модернізації систем теплопостачання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181