Лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов розчарований тим, що дискусія на поточному пленарному тижні з подачі опозиції звернула на навколопарламентські питання.

Про це він заявив у ході погоджувальної ради, передає кореспондент For U m'у.

За його словами, у проект порядку денного роботи Верховної Ради на поточний пленарний тиждень внесені серйозні законопроекти, особливо у сфері енергетики.

«Ці пропозиції ставлять з голови на ноги і формують в Україні енергоринок, як це прийнято в економічно розвинутих країнах. І я сподіваюся, що коли у ВР з'явиться законопроект (про засади функціонування ринку електроенергії, - Ред.), буде професійна дискусія, а не дебати на навколопарламентські теми», - сказав він.

Також, на думку Єфремова, непроста ситуація складається з двома так званими євроінтеграційними законами.

Як зазначив нардеп, особливо серйозна ситуація – із законопроектом про прокуратуру, оскільки документ дуже важливий, а часу залишилося мало.

«Враховані там або не враховані рекомендації Венеціанської комісії, але протягом місяця ми повинні його прийняти», - підкреслив він.

Єфремов сказав, що така ж ситуація склалася і з законопроектом про внесення змін у закон про вибори народних депутатів.

«Щось у наших колег коротка пам'ять. Пам'ятається, вони пропонували створити робочу групу з цього питання... Ми чекали-чекали - немає ніяких пропозицій, і тоді ми минулого тижня зареєстрували свій законопроект, і якщо не буде ніяких пропозицій, то або ми відмовляємося від даної точки зору (створювати робочу групу, - Ред.), або починаємо працювати», - заявив регіонал.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

110