Українська влада для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі повинна виконати всі висунуті їй умови до наступного засідання глав міністрів закордонних справ держав-членів ЄС, яке відбудеться 18 листопада. Про це заявив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю журналу Wprost.

Міністр нагадав, що до запланованого на кінець листопада саміту «Східного партнерства» відбудеться лише два засідання глав МЗС держав Євросоюзу, одне з яких сьогодні, а наступне , власне, 18 листопада.

«Якщо на цій останній зустрічі міністри вирішать, що не всі умови були виконані, а вистачить одного голосу вето, то пізніше вже не змінять свою позицію», - сказав Сікорський.

Міністр нагадав, що вирішення проблеми вибіркового правосуддя в Україні є однією і з умов для укладення асоціацію України з ЄС, повідомляє «УНІАН».

Він зазначив, що українська влада ще шукає спосіб вирішення справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко, назвавши одним із можливих рішень «часткове помилування», як у випадку з колишнім главою МВС Юрієм Луценком .

Сікорський також назвав Президента України Віктора Януковича «дуже хорошим переговірником», але закликав врахувати спосіб прийняття рішень у Євросоюзі.

У той же час він не дав прямої відповіді на запитання, чи відмовиться ЄС однозначно підписати Угоду про асоціацію з Україною, якщо Тимошенко залишиться ув'язненою .

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати у листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224