Глава Федеральної міграційної служби Росії Костянтин Ромодановський вважає малоймовірним запровадження візового режиму з сусідніми країнами. Про це він заявив в інтерв'ю газеті « Комерсант».

«Запровадження візових відносин з суміжними країнами малоймовірне. Керівним повинен бути підхід «вигідно - невигідно. В даному разі інтеграція, причому будь-яка, нам вигідна і для економіки, і для простих громадян», - заявив він.

Він переконаний, що треба не відгороджуватися, не закриватися візами від сусідів, а створювати умови і преференції для молодих і перспективних іноземців, які бажають приїхати в Росію.

За його словами, преференції для іноземних студентів почнуть діяти з 2014 року. «Для тих, хто навчається за очною формою, вводиться спрощена процедура оформлення дозволу на роботу, без урахування квот: роботодавцеві не потрібно отримувати дозвіл на залучення і використання робочої сили», - зазначив Ромодановський.

На його думку, Росії потрібно підвищувати якість мігрантів. «Проблема в тому, що Росія тривалий час орієнтувалася на використання фактора тимчасової трудової міграції, через це ми і стикаємося з тими проблемами, які у нас зараз є. Потрібно орієнтуватися на міграцію затребувану, кваліфіковану, диференційовану. Реформи у міграційній політиці продиктовані саме цим підходом. Якщо йти по обраному нами шляху, я не бачу жодних проблем для безвізового режиму з сусідніми країнами і одночасною інтеграцією з Європою», - підсумував він.

Нагадаємо, раніше радник президента Росії Сергій Глазьєв заявив, що країни Митного союзу можуть запровадити візовий режим з Україною у разі її неприєднання до цього об'єднання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

406