Міністерство фінансів України при затвердженні нового випуску казначейських зобов'язань буде орієнтуватися на ставки депозитів відповідного строку в банківській системі. Про це у ході прес-конференції заявила директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Мінфіну Галина Пахачук.

«Однак ми говоримо про інструмент, який повинен викликати інтерес у фізичних осіб. Тому ставка буде трохи більшою, ніж середня ставка за депозитами. Тобто вона буде трохи стимулюючою, - зазначила представник Міністерства. - Вона буде абсолютно конкурентною щодо депозитів та стимулюючою для того, щоб з'явилося бажання саме оперувати з додатковим інструментом».

Разом з тим Пахачук висловила переконаність , що, як і попередні серії казначейських зобов'язань, нові будуть користуватися попитом у населення.

«Для того щоб купити казначейські зобов'язання, які, до речі, користуються попитом більше восени, необхідна валюта. Можливо, частину цієї валюти людина направить на казначейські зобов'язання», - додала вона.

Також вона зазначила, що Міністерство має намір збільшити кількість банків-операторів, які працюють з цим інструментом.

«Має бути присутність, широка присутність філій по всій Україні. Якщо банк буде мати кілька філій по Україні, то немає проблем, вони можуть приєднатися до розміщення. Ми хочемо створити хорошу дистрибуцію, умови будуть абсолютно однакові для всіх», - підсумувала Пахачук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145