Україна має дуже великі перспективи щодо видобування сланцевого газу. Про це у коментарі телеканалу «ВТБ» заявив головний геолог м іністерства охорони навколишнього середовища Польщі Петер Возняк.

За словами Возняка, видобуток сланцевого газу обіцяє Україні не тільки величезні інвестиції, але і стрімке збільшення обсягів видобутку власного газу, що забезпечить країні гарантії енергетичної безпеки.

«Перспективи видобутку сланцевого газу в Україні дуже хороші. Україна розташована у тому ж самому поясі, що і Польща, отже, має таку ж геологію, як і наша країна. І також, як і Польща, Україна потребує власного газу , оскільки сьогодні ваша країна багато імпортує палива з великим ризиком і за дуже високими цінами», - заявив Возняк.

Головний геолог Польщі зазначив при цьому, що він трохи заздрить Україні, «оскільки деякі інвестори йдуть у вашу країну, а не залишаються у нас». За словами Возняка, Україна має прекрасну геологічну службу, що є запорукою безпеки реалізації проектів з видобутку сланцевого газу.

«У вас завжди був дуже розвинений сектор геології. Вам необхідно зробити власний прогноз, з використанням автентичних методів, оскільки це - дуже важлива точка відліку. Інвестори, які приходять, напевно, мають свої очікування, однак одночасно спираються на прогнози і дослідження місцевих служб», - підсумував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

157