Глядачі зможуть бути присутніми на домашній стиковій грі збірної України за право виходу на Чемпіонат світу з футболу 2014 року, повідомив віце-президент УЄФА Григорій Суркіс.

Апеляція України на рішення дисциплінарного комітету ФІФА про покарання України за поведінку глядачів на матчі Україна – Сан-Марино буде розглянута 26 листопада 2013 року, сказав він «Інтерфакс-Україна».

«Таким чином, домашню стикову гру за право виходу на чемпіонат світу Україна проведе з глядачами, і я сподіваюся, що вони гаряче підтримають збірну, залишаючись при цьому у законних рамках», - сказав Суркіс.

Жеребкування стикових ігор відбудеться 21 жовтня.

Як повідомляв ForUm , раніше Суркіс побоювався, що матч плей-офф відбудеться без глядачів.

Дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив рішення накласти санкції на збірну України з футболу у вигляді проведення одного матчу без глядачів (Україна - Польща, 11 жовтня у Харкові), а також оштрафував ФФУ на 45 тис. швейцарських франків і дискваліфікував стадіон «Арена Львів» аж до початку відбірково го циклу Чемпіонату світу 2018 року.

Санкції були ухвалені на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна - Сан-Марино, який відбувся 6 вересня у Львові, а також доповіді спостерігача організації FARE про расистські та дискримінаційні прояви , які, на його думку, допустили місцеві вболівальники, «вивішуючи неонацистські прапори, імітуючи крики і жести мавп, а також демонструючи нацистське привітання».

3-го жовтня санкції щодо збірної України були припинені.

Матчі плей-офф відбудуться 15 і 19 листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

855