Міністерство аграрної політики і продовольства виступає за збереження податкових пільг в АПК. Така непряма державна підтримка необхідна сільгоспвиробникам. Крім того, відомство пропонує направляти 30% акумульованих коштів ПДВ на розвиток тваринництва. Це допоможе залучити в галузь до 5 мільярдів гривень. Про це сьогодні на другому Всеукраїнському аграрному форумі повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Міністерство відстоює збереження існуючих податкових стимулів для розвитку АПК. У сільському господарстві не можна вводити загальний режим оподаткування. Адже податкові пільги для галузі - це і непряма державна підтримка, яка стимулює сільгоспвиробників. Тому М іністерство буде відстоювати збереження існуючих режимів оподаткування і буде робити акцент на більш глибокому вивченні цього питання разом з іншими міністерствами», - зазначив Присяжнюк.

За словами міністра, скасування податкових пільг не піде на користь тваринництва, яке вдалося відродити за останні роки. У цьому контексті Мінагрополітики пропонує спрямовувати частину коштів від акумуляції ПДВ саме в тваринництво.

«На сьогоднішній день інвестицій та підтримки найбільше потребує тваринництво. Тому Мінагрополітики розробило пропозицію щодо часткового направлення 30% акумульованих коштів ПДВ на розвиток тваринництва і 10% - на впровадження інноваційних процесів. Разом із збереженням діючого режиму акумуляції ПДВ це допоможе адресно спрямувати до 5 мільярдів гривень на розвиток тваринництва», - підкреслив міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194