Кабінет Міністрів вважає за необхідне вдосконалити процедуру звернення громадян в органи влади, підприємства і організації. Пропонується на законодавчому рівні закріпити право українців звертатися у різні інстанції через Інтернет. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації.

Як наголошується у повідомленні, відповідний проект змін до Закону України «Про звернення громадян» уряд схвалив на своєму засіданні 17 жовтня. Тепер законопроект буде поданий у Верховну Раду.

«Чинна редакція закону передбачає усну та письмову форми звернення громадян. При цьому письмові звернення можуть надсилатися поштою або передаватися громадянином особисто. Ми вважаємо, що це вже не відповідає сучасному рівню розвитку інформаційних технологій, тому пропонуємо вдосконалити згадану процедуру, передбачивши механізм електронного обігу. Тобто з моменту прийняття закону кожна людина зможе через Інтернет направити звернення у той чи інший орган, а також отримати на них відповідь в електронній формі», - підкреслив голова Держінформнауки Володимир Семиноженко.

За його словами, такі законодавчі зміни насамперед забезпечать реалізацію конституційних прав громадян на звернення в органи влади та установи різних форм власності. «Крім того, електронне звернення - це ще й економія часу, матеріальних ресурсів», - додав Семиноженко.

Законопроект також пропонує деталізувати окремі положення Закону України «Про звернення громадян», головним чином у частині надання додаткового інструменту забезпечення реалізації конституційного права громадян на участь в управлінні державними справами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200