Державна служба України з лікарських засобів у 2013 році видала 21 розпорядження про заборону лікарських засобів у зв’язку неможливістю провести контроль їхньої якості. Як передає кореспондент ForUm'у, про це повідомила перший заступник голови Держлікслужби України Інна Демченко під час «круглого столу» у Києві.

«За 2013 рік нами було видано 21 розпорядження про повну заборону лікарського засобу у зв'язку з тим, що методика, затверджена МОЗ , не відтворюється. Тобто неможливо провести контроль якості лікарського засобу», - сказала вона.

За словами Демченко, ще однією проблемою є невідповідність затверджених МОЗ вимог до лікарських засобів, вимог державної фармакопії .

На її думку рішенням проблеми може стати повний перегляд державного реєстру лікарських засобів, у першу чергу – бюджетних препаратів.

Вона також повідомила, що на сьогоднішній день в Україні у реєстрі лікарських засобів перебуває близько 12,5 тисячі найменувань ліків, при цьому в обігу є близько 5 тисяч найменувань.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів схвалив проект змін до Закону України «Про лікарські засоби». Метою запропонованих змін є створення умов, коли на внутрішній фармринок зможуть потрапляти тільки якісні ліки з доведеною безпекою та ефективністю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1178