Київ опинився на 73-му місці серед 100 країн, які оцінювалися у рейтингу міст, складеному міжнародною організацією Reputation Institute вже вчетверте .

Очолив рейтинг Сідней, який набрав 77,4 бала зі 100, у першу п'ятірку увійшли Торонто (76,9), Стокгольм (76,9), Відень (76,9) і Венеція (75,8).

Разом з тим аутсайдерами рейтингу стали: Каїр (46,1), Найробі (44,4), Карачі (43,5), Тегеран (32,1) і Багдад (28,5).

Київ розташувався на 73-й позиції з 55,3 бала . Поруч зі столицею України розмістилися: Сеул, Єрусалим, Шанхай, Йоганнесбург, Макау та Санто-Домінго.

Російська Москва на 90-му, Санкт-Петербург - на 58-му місці (відразу за Лас-Вегасом і Афінами).

У цілому в рейтингу Європа домінує у світі за репутацією своїх міст. За нею йдуть міста Північної Америки, країни Азіатсько-Тихоокеанського регіону, за ними - країни Латинської Америки і в кінці - Африка, повідомляє «УНІАН».

Автори дослідження зазначили, що репутація країни впливає на репутацію її міст. Як зауважують дослідники, у цілому репутація міста трохи вища, ніж країни у цілому.

Дослідження охоплює 100 найбільш шанованих міст на основі високого рівня довіри, поваги, а також сприйняття 13 ознак, згрупованих у трьох критеріях: рівень економіки (присутність штаб-квартир відомих міжнародних компаній, технологічний розвиток, фінансова стабільність), зовнішній вигляд (безпека і привабливість міста), ефективне керівництво (сприятливі умови для ведення бізнесу, прогресивна соціальна, економічна та екологічна політика).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1410