Підписання Угоди про асоціацію з ЄС збільшить приплив інвестицій в Україну. Про це, як передає кореспондент ForU m'у, у ході круглого столу заявив директор аналітичної групи Da Vinci AG Анатолій Баронін.

«У разі підписання Угоди Україна збільшить приплив інвестицій, у тому числі, наприклад, і з Китаю. Китайський бізнес і китайський уряд розглядають питання про створення певних економічних центрів на південному заході України для того, щоб після підписання Асоціації отримати покращений полегшений доступ для товарів, що випускаються китайським бізнесом на території України в ЄС», - сказав Баронін.

Експерт підкреслив, що аналогічна ситуація може скластися і для країн Митного союзу, які у разі підписання Угоди отримають можливість вибудувати в Україні певні виробничі потужності і вийти на ринок ЄС.

За його словами, на сьогоднішній день прорахувати реальні наслідки для економіки України від підписання Угоди з ЄС неможливо.

Він також зазначив, що у разі підписання цього документа зміни торкнуться лише бізнесменів, орієнтованих на ЄС.

«Безумовно, різкого збільшення експортних поставок на територію ЄС не відбудеться. Однак сам факт підписання Угоди в основному торкнеться лише того бізнесу, який і був орієнтований на ЄС, оскільки ті технічні регламенти, які вирівнюються під стандарти ЄС, жодним чином не вплинуть, а може, навіть і поліпшать ситуацію, наприклад, з експортними поставками на ринки Північної Африки та Близького Сходу», - сказав експерт.

На його думку, ті цільові групи та експортні ринки, які є у бізнесу, будуть збережені.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати у листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211