У Росії можуть бути відкриті російсько-українські школи або нові українські класи. Про це, як передає кореспондент ForU m'у, журналістам після урочистої церемонії відкриття російсько-української гуманітарної гімназії заявив міністр освіти і науки Російської Федерації Дмитро Ліванов.

«У міру того, як ми відзначаємо запит на появу українських шкіл і класів, ми обов'язково будемо його задовольняти», - сказав він.

Міністр також підкреслив, що у різних регіонах РФ вже зараз є кілька шкіл, у яких українська мова діє або як мова навчання, або як додаткова .

«Безумовно, ми вважаємо, що треба дати більше можливостей нашим дітям для розширення обсягу їхніх знань, у тому числі й у галузі вивчення інших мов», - зазначив він.

У той же час Ліванов заявив, що на сьогоднішній день у Росії немає навчальних закладів, у яких навчання відбувається одночасно з російською і українською освітніми програмами, як це робиться у нещодавно відкритій у Києві російсько-українській гуманітарній гімназії.

При цьому він уточнив, що після вивчення досвіду цієї гімназії такі навчальні заклади можуть бути відкриті і в Росії.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров розраховує на відкриття у Росії російсько-українських шкіл, які будуть працювати за спільним освітні м принципом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191