США створили бандити, які не хотіли думати ні про що, крім свого гаманця. Про це президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, виступаючи перед студентами Могильовського державного університету ім. Аркадія Кулешова.

«Цій країні, напевно, трохи більше трьохсот років - Америці. Ну і яка це нація - ви всі знаєте, як вона формувалася - теж», - сказав Лукашенко.

Президент Білорусі зазначив, що з боку Заходу його часто критикують, а він сам іноді шкодує про свої критичні заяви на адресу своїх критиків. Зокрема, Лукашенко пригадав свої недавні висловлювання на адресу президента США Барака Обами, якого назвав нащадком чорношкірих, які отримали свободу, але одержимого ідеєю винятковості американської нації, що нав'язує свою волю всьому іншому світу.

При цьому він звернувся до історії освіти США.

«Ви знаєте, хто перепливав через океан – тобто, це бандити були, але люди волелюбні. Вони, крім свого гаманця, в банк, куди треба піти там, прийти взяти і побудувати будиночок і навколо цього будиночка - нічого й знати не хотіли», - сказав Лукашенко, повідомляє «УНІАН».

Він додав, що в США близько 50 млн людей «вмирають під парканом» без медичної допомоги.

«У пострадянській Білорусі така жахлива соціальна несправедливість немислима. Владу США не хвилюють соціальні проблеми, в тому числі запропонована Обамою реформа системи медичного страхування. Обама порушив питання про лікування п'ятдесяти з гаком мільйонів американців, які сьогодні вмирають під парканом, захворів - до тебе ніхто не підходить. Він правильно заявив про медичне страхування серед людей. І що - пройшло? Не пройшло», - підкреслив Лукашенко.

Нагадаємо, що на початку жовтня Лукашенко, коментуючи політику США щодо Сирії, сказав про «рабське» походження американського президента.

«І взагалі, мене Обама вражає. Ще зовсім недавно чорношкірі люди в Америці рабами були, а сьогодні вже про винятковість якусь заявляють. Я ніколи не думав, що людина, яка вийшла з цих бідних верств, зможе взагалі таку риторику в світі проводити. Це неприпустимо, це вкрай небезпечно», - сказав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209