Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ України Леонід Кожара закликав всіх учасників організації до ефективного виконання зобов'язань щодо викорінення торгівлі людьми. Про це, як повідомили Forum'у в прес-службі МЗС, йдеться в його заяві з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми.

За його словами, одним із пріоритетів українського головування в ОБСЄ у 2013 році було проголошено посилення боротьби з торгівлею людьми з метою вжиття заходів щодо всіх форм цього огидного злочину, який принижує людську гідність і порушує права людини і основні свободи на просторі ОБСЄ.

Чинний голова підкреслив необхідність негайних кроків щодо посилення співробітництва в рамках ОБСЄ, нарощування міжнародних зусиль із запобігання торгівлі людьми, належного захисту потерпілих і покарання злочинців.

«Слід визнати появу нових специфічних рис і форм торгівлі людьми, які потребують належної реакції. Наш інструментарій боротьби з сучасним рабством повинен бути вдосконалений згідно з сучасними викликами», - заявив Кожара.

«Нам необхідно розвивати партнерство з громадянським суспільством, приватним сектором, профспілками, іншими зацікавленими сторонами як на національному, так і на міжнародному рівнях», - зазначив голова ОБСЄ.

«Ми повинні використовувати переваги інноваційних підходів ОБСЄ та інших провідних міжнародних організацій, а також найкращі практики, які довели свою ефективність у низці держав-учасників», - заявив він.

Він також висловив упевненість в тому, що прийняття запропонованого Українським головуванням Додатку до Плану дій щодо боротьби з торгівлею людьми стане основою для посилення партнерства з протидії сучасному рабству.

Як раніше повідомляв ForUm, за даними Державного департаменту США, Україна є джерелом, транзитною країною і все частіше - кінцевим пунктом призначення для жертв торгівлі людьми.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247