Рівень безробіття в нашій державі скорочується. Як передає кореспондент Forum'у, про це сказала міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час брифінгу.

«Ми сьогодні бачимо стабільність на ринку праці, і навіть маємо деяку позитивну динаміку», - заявила вона.

За словами міністра, Міжнародна організація праці провела оцінку стану на ринку праці в Україні за своєю методологією, і за підсумками першого півріччя було зафіксовано скорочення рівня безробіття до 7,5%, в той час як у Європі цей показник складає до 11%.

Королевська зазначила, що в Україні вже працює закон про зайнятість. Так, за 9 місяців 2013 року через Держслужбу зайнятості працевлаштовано 113 тисяч 200 безробітних з числа малоконкурентних працівників, що майже вдвічі більше, ніж торік.

Вона нагадала, що з червня 2013 року в Україні запрацював механізм компенсації єдиного внеску роботодавцям, які забезпечують роботою малоконкурентних працівників, що надають зарплату не менше трьох мінімальних, створюють нові робочі місця. Завдяки цьому механізму вже працевлаштовано 4 тисячі 600 осіб.

Міністр повідомила, що з початку року вже пройшли перенавчання за рахунок центрів зайнятості 180,5 тисячі чоловік, 80% яких були одразу працевлаштовані.

Також станом на 17 жовтня 15 тис. осіб у віці старше 45 років отримали ваучери за рахунок служби зайнятості на підвищення кваліфікації і проходять перенавчання.

Королевська також повідомила, що зростає кількість безробітних, які отримали річну допомогу для створення власної справи. У цьому році гроші отримали 11 тисяч 600 осіб.

Як повідомлялося, в Україні рівень працевлаштування безробітних зріс з 27,8% до 32%.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215