Українська опозиція повинна відкинути «старі образи» і підготувати законопроект, який дозволить звільнити екс-главу українського уряду Юлію Тимошенко і який вчора пообіцяв підписати Президент України Віктор Янукович.

Як передає кореспондент «УНІАН» з Варшави, про це віце-президент Європейського парламенту Яцек Протасевич повідомив сьогодні в ефірі Польського радіо.

«Маємо прекрасного посла Яна Томбінського, який зараз повинен, насамперед, переконати представників опозиції, якій немає сенсу ображатися на те, що було, і якщо є можливість, то готуємо такий проект», - сказав він.

Депутат, який представляє в Європарламенті Польщу, назвав «найгіршим» варіантом, якщо опозиція розраховує на помилування Тимошенко або скасування її вироку.

Він підкреслив, що у травні цього року обговорював з Януковичем можливість помилування Тимошенко, і Президент України зазначив, що сама Тимошенко повинна його про це попросити, а вона, як відомо, не хоче так робити.

Протасевич закликав Тимошенко і її соратників погодитися на компромісний варіант, навіть якщо він не дуже їх буде влаштовувати, зазначивши, що на кону стоїть європейська інтеграція України.

«Потрібно використовувати цю можливість, тому що в грі є щось значно більше, ніж навіть стан самого колишнього прем'єра, що, звичайно, важливо», - сказав віце-президент ЄП, повідомляє «УНІАН».

Він висловив упевненість, що Верховна Рада України зможе дуже швидко прийняти відповідний законопроект, що підтверджує недавня практика схвалення інших необхідних для євроінтеграції законів.

За словами Протасевича, він вірить, що Україна і Євросоюз зможуть підписати Угоду про асоціацію на саміті «Східного партнерства» у листопаді цього року.
«Це історичний шанс, який ми не можемо упустити. Думаю, що це усвідомлюють як українці, так і західноєвропейські політики», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович обіцяє відпустити Тимошенко на лікування за кордон.
Раніше Янукович заявив, що українська сторона шукає шляхи вирішення ситуації, що склалася навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак вважає можливим розробити закон, який дозволяв би направити Тимошенко на лікування за кордон.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році.

9 травня 2012 року Тимошенко перевели з колонії в Центральну клінічну лікарню №5 (Харків), де вона знаходиться досі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231