У Міністерстві закордонних справ України підтвердили інформацію про арешт в Індії представників охорони судна Seaman Guard Ohio американської компанії AdvanFort, серед яких знаходиться українець. Про це кореспонденту Forum'у повідомив заступник директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Роман Зварич.

«За інформацією нашого посольства в Індії, заарештовано 8 членів екіпажу і 25 охоронців. Серед них є один громадянин України, який працює охоронцем, він з іншими заарештованими доставлений на берег у порту Тутікорін. І є ще двоє українців (капітан та перший інженер), які залишаються на судні для підтримки його життєдіяльності», - сказав Зварич.

За його словами, сьогодні вже відбулася телефонна розмова з капітаном судна. «Капітан сказав, що почувається задовільно і вони забезпечені всім необхідним. Посольство України в Індії встановило контакти з іншими посольствами і планується поїздка групи дипломатів до індійської влади. У цій групі буде і наш представник для з'ясування причин і надання допомоги», - додав він.

Раніше ЗМІ повідомили, що поліція Індії заарештувала 35 членів екіпажу затриманого судна американської компанії AdvanFort, серед яких троє українців.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171