Україна зацікавлена у відновленні поставок природного газу з Туркменістану.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький під час зустрічі з міністром нафтогазової промисловості та мінеральних ресурсів Республіки Туркменістан Мухамметнуром Халіловим.

«Крім того, ми зацікавлені в здійсненні розвідки та розробки нафтогазових родовищ і участі в будівництві об'єктів паливно-енергетичного комплексу Туркменістану українських компаній», - цитує Ставицького прес-служба Міненерго.

Наприкінці зустрічі сторони підтвердили зацікавленість у розвитку двостороннього співробітництва в енергетичній сфері і домовилися про подальшу активну взаємодію.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович під час візиту в Туркменістан заявив, що Україна зацікавлена у відновленні поставок газу з цієї країни.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив віце-прем'єр-міністрові Юрію Бойку разом з Міністерством енергетики та вугільної промисловості і Міністерством економічного розвитку і торгівлі почати розробку документів для реалізації домовленостей, досягнутих під час візиту Президента Віктора Януковича до Туркменістану в енергетичній сфері.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201