В Україні готують низку законопроектів, які повинні значно полегшити роботу іноземних інвесторів. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час круглого столу заявив заступник директора Департаменту інвестиційно-інноваційної політики та розвитку державно-приватного партнерства Міністерства економічного розвитку і торгівлі Павло Пахоменко.

«Зараз готується низка законопроектів, у тому числі і законопроект щодо створення товариств з обмеженою відповідальністю. Прийнята концепція, яка повинна буде визначити і закрити ті бар'єри, які були при інвестуванні саме з такою формою організації. Там були деякі моменти із захистом прав іноземних інвесторів», - заявив Андрій.

Також він повідомив, що в розробці знаходиться законопроект, спрямований на поліпшення інвестиційного клімату і захист прав акціонерів.

За його словами, він стосується процедури звільнення директорів, яка буде значно спрощена.

Пахоменко також повідомив, що Мінекономрозвитку розробляє ще низку документів, спрямованих на спрощення реєстрації та ліквідації бізнесу в Україні, які, на думку авторів законопроектів, повинні суттєво покращити інвестиційний клімат в нашій країні.

Він зазначив, що ще одним важливим пунктом у списку цих заходів є гармонізація вітчизняних технічних стандартів.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Микола Азаров пропонує створити в Україні власний інвестиційний стандарт.

Валентина Дубко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162